Proiecte

AbelCRM

CRM – Customer Relationship Management este o strategie de business care are ca scop maximizarea valorii clientilor. Concret asta inseamna ca dintr-o relatie intre un client si o organizatie, ambele parti ar trebui sa obtina maximum de beneficii – de orice natura. Acesta este rolul strategiilor de tip CRM.

AbelCRM reprezinta o aplicatie SaaS (Software as a Service) conceputa pentru a veni in sprijinul firmelor mici si mijlocii. Serviciile cuprind module de automatizare, eficientizare si control a proceselor de interactiune cu clientii: vanzare, promovare, distributie si suport.

AbelCRM va ajuta sa raspundeti la intrebari precum:

  • Cum putem vinde mai mult cu aceeasi echipa de vanzari?
  • Cum ne putem fideliza clientii?
  • Cum putem reduce cheltuielile operationale de suport clienti?

Pagina Web: http://abelcrm.sourceforge.net

Code Igniter

CodeIgniter este un framework PHP robust cu o performanta exceptionala si care beneficiaza de compatibilitate cu PHP4 si PHP5, este usor de configurat si extins, si nu prezinta dezavantajele prezente in framework-uri PHP monolitice.

Este de asemenea si unul dintre cele mai bine documentate framework-uri pentru PHP. CodeIgniter prezinta o arhitectura simpla, logica, si oferta o abordare eleganta a paradigmei MVC (Model View Controller), care este esentiala in crearea unor aplicatii web complexe.

Pagina Web: http://codeigniter.com

DARKSTAR – sistem de operare

DARKSTAR Linux este o distributie Linux destinata utilizatorilor incepatori intru Linux si nu numai!

Ideea de baza este aceea de a oferi un sistem de operare care sa aiba ca principala misiune aceea de a fi chiar un sistem de operare de care sa te poti folosi in fiecare zi, in diversele tale scopuri, de la munca pana la fun, muzica si distractie, fara a fi, in acelasi timp, un specialist Linux.

Este bazata pe Slackware Linux, ca distributie de origine si incearca, asa cum am mai spus, sa defineasca un nou tip de distributie: nu un Linux pentru studiul sau ca sistem de operare ci pur si simplu sistemul de operare pe care-l folosesti in fiecare zi!

Pagina Web: http://www.darkstarlinux.ro

NimbleX

NimbleX este un sistem de operare mic dar multilateral dezvoltat, capabil să boot-eze de pe CD-uri de 8 cm, de pe memorii flash (stick-uri USB, Mp3 playere) dar şi din reteaua locala. Incape foarte usor pe CD, USB sau LAN si nu necesita instalare nici macar pe hard disk.

Bazat pe Slackware şi scripturi linux-live, Nimblex are implicit o multitudine dintre avantajele acestei distribuţii dar nu numai…!

Sa amintim doar de disponibilitatea foarte mare de software gratuit care se poate găsi sub forma de pachete, de faptul ca este mic si de faptul ca are o interfata grafica atractiva…. si va veti da seama ce inseamna Nimblex: o solutie completa pentru navigarea pe Internet, editarea de documente, ascultarea muzicii, rularea filmelor si chiar functionalitatea de baza de server.

La ce mai poate fi folosit Nimblex?

Nimblex mai poate fi folosit la detectia automata de partitii de pe care se pot accesa date fara a cunoaste parola, atat pe Linux cat si pe Windows! De asemea este foarte util pentru cerintele “micului utilizator multidemia”, pentru calculatoare mai vechi si chiar pe servere!

NimbleX este prin urmare un sistem de operare foarte util atat cunoscatorilor cat si neinitiatilor fiind usor de personalizat, pentru a satisface nevoile fiecaruia.

Pagina Web: http://www.nimblex.net

Kamailio – VoIP SIP Server

Kamailio este un server de SIP conform RFC 3261.

Kamailio a fost prima implementare a unui server de SIP cu suport pentru TLS si NAPTR. Printre caracteristici se pot enumera suportul pentru IPv4/IPv6, UDP/TCP/TLS, ENUM, AAA folosind RADIUS si baze de date (MySQL, Postgres si alte tipuri de baze de date via unixodbc), load balancing, least cost routing, Call Processing Languafe, traversare NAT.

Robustetea, flexibilitatea si performantele implementarii au determinat un imens succes al proiectului pe plan international. KAMAILIO este folosit ca parte centrala in platformele VoIP ale multor companii de renume in domeniu, precum 1&1 (Germany), Truphone (England), Voztelecom (Spain), CISCO (USA).

Pagina Web: http://www.kamailio.org

phpBB – aplicatie forum internet scris in PHP

phpBB se bazeaza pe PHP, limbajul de programare serve-side cu cea mai rapida dezvoltare pe web, ceea ce genereaza unul din cel mai rapid si bogat in trasaturi sistem tip bulletin board ce se poate gasi oriunde.

Aplicatia, alaturi de e o comunitate phpBB in dezvoltare si prietenoasa va ofera o solutie nemaipomenita pentru a crea comunitati pe pagina voastra!

Pagina Web: http://www.phpbb.ro

Symfony – OSS web application framework

Symfony este un framework destinat dezvoltarii aplicatiilor web2.0 in mediul php5 si tinteste sa maximizeze viteza de dezvoltare a aplicatiilor web, cat si sa minimizeze timpii si eforturile de mentenanta a acestora. Viteza crescuta de dezvoltare este facilitata de folosirea codurilor sursa pregenerate cu ajutorul unui set de implementari Propel. Aceste componente integrate asigura in acelasi timp un cod de calitate, precum si performanta si fiabilitate pentru aplicatie. Prin functiile sale de generare a modele abstractizate, Propel este folosit de Symfony pentru a interfata cu bazele de date in structura aplicatiei, precum si pentru scaffolding, controlul cache, generarea de interfete de administrare, crearea instantelor de testing pentru implementari, si o usoara manipulare a datelor aplicatiei.

Symfony este un framework orientat spre curentul NGI (Next Generation Internet), aducand o diversitate de implementari ale pattern-urilor de programare in web si o structura robusta MVC si a sistemelor de template-uri html. Symfony inglobeaza alte proiecte OSS cunoscute si aduce metode specializate pentru lucrul cu acestea. Scriptaculos – web2.0 javascrip library (www.script.aculo.us) si Prototype – javascript framework (www.prototypejs.org) sunt doar cateva exemple de colaborari, prin care se pune accent pe dezvoltarea in stil Ajax, ceea ce aduce aplicatiile dezvoltate cu Symfony in noua generatie a internetului.

De unde rapiditatea dezvoltarii?

Poti crea o aplicatie cu functionalitatile de baza prin simpla folosire a scripturilor in linie de comanda pentru a genera structura si codul necesar. Codul generat este foarte usor de controlat prin intermediul multitudinii de fisiere de configurare bazate pe standardul XML. Structura generata nu impiedica cu nimic libertatea de codare a programatorilor, deoarece codul pregenerat este usor extensibil si poate fi reimplementat in orice punct al aplicatiei.

Pagina Web: http://www.symfony-project.com

TFM – distributie Linux

TFM este o distributie Linux creata si optimizata in special pentru servere. Designul simplu confera posibiliatatea rapida de setare si configurare a unui server. Astfel un server functional pe deplin poate fi instalat in numai cateva minute.

Pagina Web: http://www.tfm.ro

XHP CMS – eXpandable Home Page

XHP CMS – eXpandable Home Page este un sitem de gestiune a conţinutului care este uşor de instalat, uşor de folosit şi uşor de extins, scris în PHP şi care foloseşte MySQL ca motor de baze de date. Include module de blog, galerie de imagini, editor de conţinut WYSIWYG, agregator, carte de oaspeţi şi pune la dispoziţie un API pentru dezvoltarea de module.

XHP CMS rulează atât pe PHP 4 cât şi pe PHP 5. XHP CMS are suport foarte bun pentru şabloane şi internaţionalizare. XHP CMS este un program open source, licenţa sa fiind GNU GPL.

Deşi a pornit ca un CMS pentru pagini personale, XHP este acum potrivit pentru un spectru mult mai larg de aplicaţii web, incluzând portaluri complexe.

Pagina Web: http://xhp.targetit.ro